Ravintovalmennus on laajempi kokonaisuus kuin ravintoanalyysi. Ravintovalmennuksessa saat analyysin lisäksi halutessasi valmiin ruokavalion tai ravintoainejakauman laskettuna tarvitsemaasi energiamäärään. Ravintovalmennuksen vähimmäiskesto on 2kk.

Ravintovalmennus lähtee liikkeelle ruokapäiväkirjan täyttämisellä, jota tulee täyttää 3-4 päivää, sisältäen useamman normaali arkipäivän ja vähintään yhden vapaa päivän. Tämän pohjalta valmentajat tekevät analyysin ja käyvät sen juuria myöten kanssasi läpi. Analyysin saat siis sekä kirjallisessa, että yhteisenä keskusteluna valmentajan kanssa.

Analyysin ja keskustelun jälkeen sinulla on avaimet kädessä oman ravintosi raiteilleen saamisessa. Yhdessä valmentajan kanssa päätätte, onko sinun kohdallasi järkevää antaa tarkka ruokavalio, missä sinulle on ennelta määritelty ruoka-aineet, mitä ruokavaliossa käytät vai koetteko yhdessä toimivimmaksi ratkaisuksi makrojakauman, jonka pohjalta pystyt itse kuitenkin enemmän vaikuttamaan ravintoainesisältöön.

Valmennus jatkuu siis 2kk, joka antaa sinulle mahdollisuuden kysyä kaikesta ravintoon liittyvästä, valmentaja on sinun matkassa koko ajan. Harvoin ruokavalio napsahtaa kerralla 100% kohdalleen ja sitä ehditään 2kk aikana säätää tarvittaessa juuri sinulle sopivampaan muotoon.